Nederland in de Europese krant met een Frans staatsbezoek, online bankieren en het televisielandschap

Brusselse Nieuwe leest voor u het Europese nieuws. Nederland haalde deze week de krantenkoppen met een staatsbezoek, een ING-storing en televisienieuws.

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

De Franse president Emmanuel Macron brengt in april een officieel staatsbezoek aan Den Haag. Dat schrijft onder andere Le Figaro. Op 11 en 12 april zijn Macron en zijn vrouw van harte welkom, verkondigt premier Rutte na afloop van een informele ontmoeting met de Fransman afgelopen maandag. De twee troffen elkaar in Den Haag voorafgaand aan de Europese top van aankomende week. Rutte kijkt uit naar het staatsbezoek: ‘Het wordt een unieke gelegenheid om onze vriendschap te vieren.’ Ook in Roemenië was er aandacht voor de ontmoeting tussen de twee. Er stond een hoop op de agenda, schrijft România Liberâ: de oorlog, migratie, economie en de aanstaande Europese top.

ING-storing

In Nederland is de ‘keerzijde van het digitale bankenlandschap’ deze week te zien geweest, schrijft de Frankfurter Allgemeine. Eén hele dag lang hebben klanten van ING, de grootste Nederlandse bank, niet digitaal kunnen bankieren. In Nederland betaalt haast iedereen digitaal en dat heeft voor- en nadelen, schrijft de Duitse krant. Toen afgelopen week het digitale betaalsysteem een dag plat lag, leidde dat ‘zowel in het echte leven als op sociale media tot wrevel.’ Zo sprak de Frankfurter Allgemeine met een Amsterdamse kunstenares wiens handel plots tot stilstand kwam: ze kon haar orders niet meer verwerken.

Televisienieuws

In de Franse pers is er aandacht voor ‘opnieuw een tegenslag voor de RTL Group,’ een mislukt avontuur in Nederland. De Nederlandse tak van de RTL Group, het grootste TV- radio- en productiebedrijf van Europa, wilde fuseren met Talpa. Daarover heeft de mededingingsautoriteit afgelopen week gezegd: dat gaat niet gebeuren. Le Monde ziet een patroon: onlangs mislukte het huwelijk tussen TF1 en M6, twee Franse productiebedrijven. En eerder ging een overname van Simon & Schuster in de Verenigde Staten al niet door.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie