Minister Hanke Bruins Slot pleit voor sterke vrouwenstemmen in Europa

1 min. leestijd
Minister van Buitenlandse Zaken Bruins Slot – Bron: Consilium

Minister van Buitenlandse Zaken, Hanke Bruins Slot, heeft samen met andere EU-ministers een gezamenlijke verklaring ondertekend ter gelegenheid van Europadag morgen. De verklaring is al in handen gekomen van Politico.

In de verklaring, met de ondertitel ‘De volgende generatie is vrouwelijk’, noemen ze het belang van de EU. “De EU heeft hele concrete voordelen gebracht voor ons als samenleving, economie en individuen – zonder onze nationale identiteiten op te offeren,” staat te lezen in de verklaring. Om toekomstbestendig te blijven noemen de ministers een paar belangrijke punten om aan te werken. Ze willen graag de snelle invoering van de Europese klimaatplannen, een digitale transformatie en minder bureaucratie voor bedrijven. Verder willen de ministers een betere aanpak van migratie, defensie en het waarborgen van de rechtsstaat.

Omdat allemaal voor elkaar te krijgen hebben we inzet van iedereen nodig om Europees samen te werken “met sterke en vastberaden vrouwenstemmen die werken als de motor voor een sterk, veilig, inclusief, duurzaam en welvarend Europa. Zodat we verenigd blijven in diversiteit!”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie