Meer sancties tegen Russische vliegtuigen en nepnieuws en meer wapens voor Oekraïne

1 min. leestijd
(Bron foto: Europese Commissie)

De Europese Commissie heeft de sancties tegen Rusland aangescherpt, waaronder sluiting van het Europese luchtruim voor Rusland. Dit kondigde commissievoorzitter Ursula von der Leyen zojuist aan in een persconferentie. Ook gaat de Europese Unie om Oekraïne te steunen de aankoop van wapens en ander militair materiaal financieren.

De Europese Unie sluit per direct het luchtruim voor vliegtuigen die eigendom zijn van Rusland, in Rusland zijn geregistreerd of onder Russische controle staan – waaronder ook de privéjets van oligarchen. De vliegtuigen kunnen niet landen, opstijgen of overvliegen op het grondgebied van de Europese Unie.

Ook gaat de Europese Unie de strijd tegen Russische desinformatie aan door de toegang tot staatsbedrijven Russia Today, Sputnik en hun Europese dochterondernemingen af te sluiten. “Ze zullen niet langer hun leugens kunnen verspreiden om Poetin’s oorlog te rechtvaardigen.”

Sanctiepakket voor Loekasjenko

En als laatste werkt de Europese Unie aan een nieuw sanctiepakket voor Poetins Wit-Russische bondgenoot Loekasjenko. Het land krijgt een exportverbod voor tabak, hout, ijzer, staal en cement. De bedoeling is dat het nieuwe sanctiepakket de belangrijkste sectoren van het regime zal treffen.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie