KLM moet toch kartelboete betalen van Europees Hof

1 min. leestijd
Bron afbeelding: iStockphoto.

KLM ontkomt er niet aan: 127 miljoen euro boete voor kartelvorming in de luchtvaart. Dat besloot het Europese Hof vandaag in een zaak die al lang voortsleept.

In 2010 oordeelde de Europese Commissie dat meerdere bedrijven Europese verdragen hadden geschonden door prijsafspraken te maken voor luchtvervoer. Tussen 1999 en 2006 hadden de bedrijven afspraken over tarieven voor brandstof en toeslagen. In totaal kregen de maatschappijen daarvoor een boete van 790 miljoen opgelegd. 

Die boetes zijn dus nog niet betaald: er is protest aangetekend door de maatschappijen, waaronder door Air France, Martinair en KLM. Zij vangen bot, maakt het Europees Hof vandaag bekent. De boete van 127 miljoen voor KLM blijft staan. 

Andere bedrijven troffen het slechter: zo is voor een aantal bezwaarmakers de boete verhoogd door het Hof. KLM had, afgezien van partner Air France, de hoogste boete toebedeeld gekregen. De luchtvaartmaatschappij had al geld gereserveerd voor de boete, dus het bedrag kan overgemaakt worden. Nogmaals protest aantekenen, is ook een optie voor KLM.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie