Het speelschema van 29 oktober

1 min. leestijd
Joint press statement of Antonio TAJANI – EP President and Justin TRUDEAU – Canadian Prime Minister

Justin op Europa-tour

De Canadese premier Trudeau doet een rondje Europa, te beginnen in Den Haag. Na een speech in de Tweede Kamer – die vanaf 9.00 uur live te zien is via de website van de Tweede Kamer – gaat hij met Prinses Irene op pad om eer te betonen aan de rol die de Canadezen bij de bevrijding van Nederland speelden. Natuurlijk gaat premier Trudeau ook langs bij zijn ambtsgenoot Rutte. De volgende stop is Rome voor de G20 bijeenkomst van regeringsleiders. Tot besluit van zijn Europese tour gaat Trudeau naar Glasgow voor de klimaattop van de Verenigde Naties.

Schoon schip

Europarlementariër Vera Tax (PvdA) gaat vandaag het water op. Ze bezoekt een aantal reders. De angst is groot dat door de klimaatmaatregelen de brandstofkosten met dertig tot vijftig procent zullen stijgen. De sector wil wel investeren in schone schepen, maar daar hebben ze geld voor nodig. Ze denken zelf aan het geld dat via de verkoop van zogenoemde emissierechten (het recht om te mogen vervuilen) vrijkomt.

Inflatiespook

Wat doet de inflatie? Stijgen de prijzen onder invloed van de hogere energieprijzen of blijft het stabiel? Vandaag komen de rekenmeesters van het Europees bureau voor de statistiek met cijfers

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie