Speelschema donderdag 21 oktober

1 min. leestijd
Female truck driver steering and driving truck vehicle.

Toptijd

Demissionair premier Rutte mag weer naar Brussel. Hij zal met zijn Europese collega-regeringsleiders praten over COVID-19, de digitale transformatie, de energieprijzen, migratie en externe betrekkingen. De sfeer is de laatste tijd soms om te snijden door ruzies met zowel zijn Poolse, zijn Sloveense en z’n Hongaarse collega. Het kunnen nog opwindende dagen worden voor Rutte.

Vrouw achter het stuur

De Europese Transportfederatie wil graag meer vrouwen achter het stuur. De Nederlandse Europarlementariër Vera Tax (PvdA) neemt deel aan een speciale vrouwenconferentie die daarover wordt georganiseerd. Tax heeft amendementen ingediend om de vervoerssector aantrekkelijker voor vrouwen te maken. “We moeten de voorzieningen verbeteren om de sector geschikter te maken voor vrouwelijke werknemers in het vervoer en de kwaliteit van de banen te verbeteren”.

Verzekering

Meer nieuws vanaf de snelweg: Is uw auto wel goed verzekerd? In het Europees Parlement probeert CDA-er Toine Manders de Europese regels aan te scherpen om te voorkomen dat automobilisten opeens onverzekerd rondrijden, als hun verzekeringsmaatschappij failliet is gegaan.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie