Het speelschema van 18 oktober

1 min. leestijd
Top view of four people having dinner together while sitting at the rustic wooden table

Boer-tot-bord

Het Europees Parlement presenteert plannen voor de productie van gezond, diervriendelijk, hoogwaardig en duurzaam voedsel in de hele Unie, zonder dat dit ten koste gaat van de voedselveiligheid en het inkomen van agrariërs.

De plannen moeten het effect van de landbouw op het milieu zelfs verminderen. De Nederlandse Europarlementariër Anja Hazekamp (PvdD) is co-rapporteur op dit dossier. Het debat is vanmiddag vanaf 17.00 uur hier te volgen. Dinsdag wordt er gestemd en woensdag volgt de uitslag.

Knapen naar Luxemburg

Demissionair minister Knapen van Buitenlandse Zaken ziet zijn collega’s vandaag in Luxemburg. Op de agenda staan de Europese relaties met de Golfregio en de oosterburen als Oekraïne en Georgië. Tijdens de lunch komen de ontwikkelingen rondom de mensenrechtenschendingen in Ethiopië aan bod, evenals de verkiezingen in Nicaragua. In de middag staan dan nog onder meer Afghanistan, de Balkan en klimaatdiplomatie op het menu.

Hiep hiep hoera!

Op het gebied van Sociale Zaken vindt er in de Europese Unie bepaald niet de meeste samenwerking plaats. Arbeidsvoorwaarden, uitkeringen en pensioenen, de lidstaten doen het liever zelf en de onderlinge verschillen zijn groot. Toch is er een Europees Sociaal Handvest en het bestaat vandaag 60 jaar.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie