Het speelschema: Rotterdam, defensie en waartoe is de EU op aarde

1 min. leestijd
Kleine Brogel / Belgium – September 13, 2012: Military helicopter at air base. Air force flight operation. Aviation and aircraft. Air defense. Military industry. Fly and flying.

Defensie

Defensie is vandaag het centrale thema. In Nederland presenteert minister Kajsa Ollongren de defensienota met daarin nieuwe keuzes voor de strijdkrachten en een antwoord op de vraag waar het extra geld voor defensie aan wordt besteed. Ook de Denen buigen zich vandaag over hun defensie. Ze hadden ooit een uitzondering in EU-verband op alles wat met defensie te maken heeft (een opt-out), maar dat wil de regering opheffen. Vandaag wordt een referendum over de kwestie gehouden.

Balkenende

Vandaag gaat het EVP-congres verder in Rotterdam. Ursula von der Leyen komt een toespraak houden, er worden nog enkele bestuursleden gekozen, oud-premier Jan Peter Balkenende beklimt het podium en het slotwoord is voor Wopke Hoekstra, de huidige CDA-leider en Minister van buitenlandse zaken.

Nog meer oude knarren

Een club oud-leden van het Europees Parlement organiseert een debat over vragen als: moet de EU minder bevoegdheden krijgen en terug naar de oorspronkelijke taken, meer een samenwerkingsverband van soevereine staten en minder een Unie zijn. Onder de deelnemers oud-voorzitter van het Europees Parlement Hans-Gert Pöttering en Europarlementariër Michiel Hoogeveen (JA21)

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie