Het speelschema: Hoekstra in Luxemburg

1 min. leestijd

Luxemburg? Moeten die ministers niet naar Brussel om zaken in Europa te doen? In de maanden april, juni en oktober is Luxemburg de vergaderlocatie. De agenda van minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken en zijn Europese collega’s staat bol van Oekraïne en sancties tegen Rusland. Maar ook Mali, Libië en Jemen staan op de agenda. De Noorse en IJslandse ministers van Buitenlandse Zaken schuiven aan voor de lunch.

De hort op

Het Europees Parlement heeft een delegatieweek, wat veel reizen betekent. Argentinië, India en Bulgarije worden bezocht om zaken uit te wisselen variërend van geleerde lessen over de coronapandemie, tot handel. De Nederlandse In’t Veld is lid van de delegatie die Bulgarije bezoekt en namens het Europees Parlement gaat praten over beschuldigingen van corruptie en misbruik van Europese gelden.

Nederlandse Kamerleden zijn net terug uit Athene. Daar was een bijeenkomst van parlementariërs uit NAVO-lidstaten. Daar spraken zij met o.a. de voorzitter van het Oekraïense parlement, per videoverbinding.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie