Heropen de procedure: nomineer Zelensky en Oekraïners voor de Nobelprijs

1 min. leestijd

De nominatie procedure van de Nobelprijs voor de Vrede is eigenlijk al gesloten, maar toch vraagt een groep bekende (oud)politici om de procedure te heropenen en nog iemand toe te voegen: president Zelensky en het Oekraïense volk. “Wij geloven dat het nu tijd is om het volk van Oekraïne te laten zien dat de wereld aan hun kant staat,” schrijft de brief.

Verschillende Nederlanders, zoals Europarlementariërs Esther de Lange (CDA) en Malik Azmani (VVD), maar ook Kamerleden Marieke Koekkoek (Volt) en Jan Paternotte (D66) ondertekende de brief. Ook oud-politici waaronder Ayaan Hirsi Ali, Neelie Kroes en Joris Voorhoeve zette hun naam onder de brief.

Europese waarden
De Lange schreef op Twitter dat Zelensky en het Oekraïense volk de Europese waarden – vrijheid, democratie en mensenrechten – verdedigen door de hoogste prijs te betalen. “Daarom steun ik deze nominatie voor hem en het Oekraïense volk voor de Nobelrijs voor de Vrede.”

De brief vraagt het Nobelcomité om de procedure tot 31 maart te heropenen, zodat president Zelensky en het Oekraïense volk kunnen worden genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie