Europees welkomstkoor voor nieuwe Nederlandse regering

1 min. leestijd
(bron foto: rijksoverheid. beeld: Valerie Kuypers)

Met de beëdiging van het nieuwe kabinet stromen de Europese reacties binnen. Zo feliciteert Ursula von der Leyen Dick Schoof als nieuwe premier van Nederland. “Ik kijk ernaar uit om constructief samen te werken ten behoeve van Nederland en Europa”, schrijft ze op X. Beoogd EU-buitenlandchef Kaja Kallas feliciteert Dick Schoof ook en zegt uit te kijken naar de samenwerking met hem.

Ook Europarlementariërs van coalitiepartijen reageren enthousiast op het nieuwe kabinet. “Hier is heel lang door veel mensen, maar in het bijzonder door Geert Wilders, heel veel jaar keihard aan gewerkt. Zeer trots”, aldus PVV-Europarlementariër Sebastian Kruis op X. “Flinke toename vertrouwen in overheid dankzij nieuw kabinet”, vult BBB-Europarlementariër Sander Smit aan. “Dat moet voor elke democraat als winst tellen.”

Europarlementariërs van oppositiepartijen zijn minder enthousiast over het nieuwe kabinet. “Europa zet zich schrap voor een regering-Wilders, want met Le Pen, Meloni en Orbán kan radicaal-rechts de EU tot stilstand brengen. En dat willen ze ook”, schrijft D66-Europarlementariër Raquel García Hermida-van der Walle op X.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie