Europees Parlement tegen belastingontduiking

1 min. leestijd
Paying income, vat, corporate tax in Europe on tax declaration. Photo shows different Euro coins dropped on an envelope of the Dutch Tax department.

Het Europees Parlement staat in het teken van de belastingen. De belastingcommissie verwelkomt Eurocommissaris Paolo Gentiloni die zijn plannen rond een eerlijkere belastingheffing in Europa komt toelichten. Wat zit er zoal in de blauw enveloppe? Een minimum winstbelastingtarief van 15% en nieuwe Europese richtlijnen over brievenbusfirma’s waarmee multinationals belasting ontwijken. 

Europese actie

Europarlementslid Paul Tang (PvdA) steunt de Europese plannen. Tang stelt dat Nederland nog niet in staat is om dergelijke brievenbusfirma’s een halt toe te roepen: “Gelukkig is actie op Europees niveau aanstaande.”

EP Plenary session – Implementation of EU requirements for exchange of tax information

Pandora Papers

Daarnaast worden vandaag de onderzoeksresultaten rond de Pandora Papers besproken. Wat kunnen we daarvan leren? Tang geeft alvast aan dat de omvang van de fraude niet te onderschatten valt: “De Pandora Papers laten nog maar eens zien hoe criminelen zij aan zij staan met politici en hoe schimmige constructies worden opgetuigd om belasting te ontwijken, te ontduiken en geld wit te wassen. Het Europees Parlement duikt hier als eerste dieper in.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie