Europarlementariër Jeroen Lenaers (CDA) leidt strijd tegen online kindermisbruik

1 min. leestijd
(Bron foto: Europees Parlement)

Europarlementariërs Jeroen Lenaers (CDA) opent de strijd tegen online seksueel misbruik van kinderen. Hij mag namens het Europees Parlement rapporteren over wetgeving die seksueel misbruik en seksuele uitbuiting van kinderen moet tegengaan. 

Lenaers zet zich specifiek in voor een verbod op ‘pedohandboeken’. Dat zijn handboeken die pedo’s onderling verspreiden en waarin tot in detail staat beschreven hoe je kinderen kan benaderen en vervolgens straf kan ontlopen. “Walgelijk”, noemt hij die publicaties. Twee jaar geleden heeft de Tweede Kamer het verspreiden en bezitten van pedohandboeken in Nederland al verboden. Je kan er een celstraf tot vier jaar of een geldboete van bijna een ton voor krijgen.

De CDA-Europarlementariër zet zich nu in tegen kindermisbruik en een verbod op pedohandboeken, omdat misbruik zich steeds vaker online afspeelt. “Het gaat over het downloaden van beeldmateriaal, wat enorme impact heeft voor de slachtoffers. Kindermisbruik is één van de meest verwoestende vormen van criminaliteit”, aldus Lenaers.

Dit nieuws kon je vanochtend al lezen in de Dagvangst.

Abonneer je nu op de Dagvangst van hoofdredacteur Bert van Slooten.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie