Brussel steekt helpende hand uit naar lokaal rood potlood

1 min. leestijd
Close-up of man putting the tick on ballot with red pencil during voting

Brussel schiet te hulp in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland van 16 maart. Dan mogen we weer naar de stembus, maar voor het zover is heb je wellicht Europarlementariërs Samira Rafaela (D66) of Malik Azmani (VVD) aan je deur staan. Hoewel de gemeenteraadsverkiezingen een graadmeter zijn voor de landelijke politiek kan dit ook een belangrijk keerpunt zijn voor nieuwkomers.

De straat op

Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse politieke partij Volt die onderdeel uitmaakt van de Europese beweging Volt Europa. Waarom? “Denk Europees, doe Lokaal” is het motto. Volgens de partijleider, Laurens Dassen, wordt Europees beleid nationaal uitgevoerd maar speelt het ook lokaal. 

Alles is verbonden en daarom trekken de Brusselse politici de straat op, ook in uw gemeente. Europarlementarier Samira Rafaela is bijvoorbeeld al in de weer met de verkiezingsborden van D66 Rotterdam:

De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen ligt doorgaans erg laag: in 2018 ging net iets meer dan de helft van de Nederlanders naar de stembus, een heel stuk minder dan bij de laatste landelijke verkiezingen. Maar dat houdt de campagneteams niet tegen. VVD Den Haag gaat canvassen, de deuren langs, daar helpt ook Malik Azmani bij: 

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie