BBB en SGP verheugen zich op speciale Eurocommissaris voor visserij

2 min. leestijd
(Bron foto: iStock)

Komt er een straks een speciale Eurocommissaris voor de Visserij? Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen sprak in ieder geval die wens een paar dagen voor de verkiezingen al uit. Ze moet echter wel genoeg steun van regeringsleiders krijgen om opnieuw Commissievoorzitter te worden om een Eurocommissaris Visserij aan te stellen.

BBB-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Caroline van der Plas stuitte vandaag op de uitspraak van Von der Leyen en is verheugd. “Nadat BBB de naam ‘Visserij’ terugbracht in ministerie LNV (wordt LVVN), komt er in de EU ook een aparte commissaris voor Visserij”, schrijft ze op X. “Er is voor de vissers veel kapotgemaakt de laatste jaren, maar we gaan het tij keren!” De BBB won twee zetels tijdens de Europese verkiezingen.

SGP-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen, die sinds 2019 in het Parlement zit en ook nu opnieuw een zetel won, is ook tevreden met de toezegging van Von der Leyen. “Een aparte Eurocommissaris voor Visserij staat ook in ons verkiezingsprogramma”, verduidelijkt Ruissen. Op dit moment valt visserij onder de verantwoordelijkheid van klimaatcommissaris Virginijus Sinkevičius. “En dan moet je toch vaststellen dat visserij er een beetje bij hing.” Ruissen vindt dat er de afgelopen jaren te weinig aandacht was voor vissers en hoopt dat een speciale Eurocommissaris de visserij de aandacht kan bieden die het verdient.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie