Algarve bekroond tot betaalbaarste vakantieplek in Europa

1 min. leestijd
(bron foto: iStock)

Op zoek naar een goedkope vakantiebestemming in Europa? Uit onderzoek blijkt dat de zuidelijke provincie Algarve in Portugal het goedkoopst is. 

Holiday Money Report heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de goedkoopste vakantiebestemmingen in de wereld. Dat doen ze door te kijken naar de gecombineerde kosten van essentiële reisitems zoals een kopje koffie, flesje water, zonnebrandcrème en een driegangenmaaltijd. In Algarve komen de kosten daarvan neer op ongeveer 70 euro. Dat maakt het de vijfde meest goedkope vakantiebestemming van de wereld en de goedkoopste van Europa. 

Tom Giesbergen is eigenaar van Albufeira.nl, een bedrijf dat toeristen helpt met het boeken van reizen naar de stad Albufeira in Algarve. Hij is erg blij met het onderzoek: “We zijn verheugd dat Algarve is erkend voor zijn betaalbaarheid. We helpen op onze website vooral de jonge Nederlandse reizigers en studenten die voor hun vakanties en examenreizen vaak voor Albufeira kiezen. Een goede prijs is voor deze doelgroep heel belangrijk.”

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie