Speelschema weekeinde 18 en 19 september

2 min. leestijd

Voorbereidingen

Het wordt het weekend van de voorbereidingen. Veel Europese politici gaan op werkbezoek. Soms dichtbij, zoals Agnes Jongerius, die naar de bibliotheek in haar woonplaats Utrecht gaat, soms wat verder zoals Sophie in’t Veld, die met een parlementaire delegatie naar Slowakije reist.

De Tweede Kamerleden bereiden zich voor op Prinsjesdag, inhoudelijk en wellicht qua hoofddeksel. Vorig jaar viel het woord Europa één keer in de troonrede, en Europese samenwerking werd drie keer genoemd. Voor wie de troonrede van vorig jaar nog eens wil lezen. Klik hier.

Ploeteren

Maar liefst 32 Nederlanders ploeteren zich dit weekend in Straatsburg door de vergaderstukken. Ze bespreken de toekomst van Europa. Een van de deelnemers liet via dagblad Trouw weten dat ze vooral wil vragen waarom andere EU-landen niet wat langer doorwerken, zodat het pensioen betaalbaar blijft.

De weekendbijlagen

Vandaag de eerste post uit Brussel. Mendeltje van Keulen laat haar licht schijnen over actuele ingekomen stukken uit de Europese Unie en wat de Nederlandse politiek daar mee doet.
En morgen verschijnt weer de nieuwsbrief Brussels Peil. Neem alvast een abonnement dan lees je alles over de oorzaken van de energieprijsstijgingen, hoe kinderen het Duitse politici lastig maken en iedereen wil wel een nieuwe chipfabriek, maar hoe doe je dat?

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie