Speelschema: Energie, corona en stikstof

2 min. leestijd

Eurocommissaris Frans Timmermans en zijn kabinetschef Diederik Samsom slaan de handen in elkaar op het Europees Energieforum. Het Europees Parlement praat verder over de lessen uit de pandemie. En in Den Haag overlegt de Tweede Kamer opnieuw over de Europese Nitraatrichtlijn. 

Europees Energieforum

Eurocommissaris Frans Timmermans beklimt het spreekgestoelte om een speech te geven op het Europees Energieforum. Een forum dat Europarlementariërs informatie verstrekt over energiekwesties die aan bod komen tijdens hun wetgevend werk.

Ook de kabinetschef van Timmermans, Diederik Samsom, is aanwezig. Hij richt zich met name tot de Europese overgang naar klimaatneutraliteit: de hindernissen die bestaan en de acties die nodig zijn voor een efficiënte groene transformatie van de Europese bedrijven.

Europese reactie op de pandemie

In het Europees Parlement komt vandaag de bijzondere commissie COVID-19 bijeen om met deskundigen te praten over de manier waarop de Europese Unie omging met de coronapandemie. De deskundigen zullen onder meer hun standpunten delen over de toegankelijkheid van vaccins en het effect van de lockdownmaatregelen. Deze bijzondere commissie is hier te volgen.

Derogatie

Het is inmiddels bijna dagelijkse kost, zowel in Brussel als in Den Haag: praten over de Nederlandse uitzonderingspositie op de Europese normen voor stikstofuitstoot uit dierlijke mest, de zogenaamde ‘derogatie’ van de Europese Nitraatrichtlijn. De Tweede Kamer-commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bespreekt vandaag de stand van zaken in de onderhandelingen met de Europese Commissie over de Nederlandse uitzonderingspositie.

Het gras is altijd groener bij de buren.
Verken je horizon en ga ook eens vissen in een andere vijver!

Word lid Meer informatie