Europa, leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

EU wil af van discriminatie regenboogfamilies

Europees Hof: Google moet onjuiste informatie verwijderen

Het Europees Hof in Luxemburg heeft vandaag besloten dat zoekmachines links naar websites met onjuiste informatie moeten weghalen.

Kogel door de kerk: EU-gezant godsdienstvrijheid benoemd

Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP) maakt zich zorgen over de wereldwijde druk op de godsdienstvrijheid. Het lichtpuntje: de EU heeft eindelijk haar speciaal gezant godsdienstvrijheid benoemd.

Brusselse koffie op donderdag 8 december 2022

Een krantenoverzicht bij het ontbijt. Op deze vroege donderdagochtend praten we je bij over de Europese actualiteit met dagvers nieuws uit binnen- en buitenland.

Speelschema: Schengen, migratie en IMF

In Brussel hakken de EU-ministers van Justitie en Veiligheid de knoop door over de uitbreiding van de Schengenzone, het Europese gebied zonder grenscontroles. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg is erbij, na een ontbijt met enkele Europese collega’s op de Nederlandse ambassade. In Den Haag krijgt minister van Financiën Sigrid Kaag vertegenwoordigers … Continued

Nederlandse boeren krijgen een sneer van Eurocommissaris van Landbouw

De Eurocommissaris van Landbouw vindt het oneerlijk dat Nederlandse boeren binnenkort 4,5 miljard euro uit de Europese landbouwpotjes krijgen.

De Europeaan zegt nee tegen bont

Meer dan een miljoen Europeanen hebben een burgerpetitie ondertekend om bont te verbieden. Nu is het aan de Europese Commissie en het Europees Parlement om de handen uit de mouwen te steken.

Europarlementariërs klaar met Orbán

Het blokkeren van steun voor Oekraïne door de Hongaarse premier Viktor Orbán schiet bij Nederlandse Europarlementariërs in het verkeerde keelgat.

Probeer onze nieuwsbrief de eerste week gratis uit!

Vrijblijvend en direct opzegbaar

Word lid Meer informatie

Politiek

Bekijk alles

NAVO beklemtoont dat ze Oekraïne steunt tot het bittere eind

G7-landen kijken naar Brussel voor startsein olieprijsplafond

Minister Ollongren wil meer wapenproductie op Europese bodem

“Oekraïne besluit wanneer de oorlogsdoelen bereikt zijn”

EU erkent Russische paspoorten uit bezette gebieden niet meer

Steun ons!

Elke bijdrage, hoe groot of klein, ondersteunt onze toekomst. Steun Brusselse Nieuwe voor maar €1. Wanneer mogelijk, overweeg een maandelijkse steun.

Een adviesraad van journalisten, voorlichters en voormalig Europarlementariërs van allerlei politieke achtergronden houdt de journalistieke koers in de gaten, zodat Brusselse Nieuwe nieuws brengt dat voor alle Nederlanders interessant is, ongeacht politieke voorkeur.

Brusselse Nieuwe steunen?