Tour de Frans

Wielrenliefhebber Frans Timmermans geeft vandaag in Brussel het startschot voor een wedstrijd met elektrische fietsen. De accu’s moeten onderweg door zonnepanelen worden opgeladen, waardoor het een bonte verzameling fietsen is, die vandaag zich verzamelen voor het gebouw van de Europese Commissie. Er zijn geen specifieke voorschriften voor de veertig wielrenners die in totaal 10.000 kilometer door heel Europa gaan afleggen. Ze mogen de panelen installeren waar ze maar willen: boven hun hoofd, op aanhangkarretjes, op de bagagedrager; het maakt niet uit.

Er zijn in principe vijf etappes. De eerste begint dus in Brussel en gaat naar Riga (Letland). De tweede etappe voert naar de Zwarte Zee waar een stempel in het Roemeense Constanta gehaald moet worden. Op de bekende wielerberg de Stelvio in Italië is de finish van etappe drie, waarna in Zuid Spanje de vierde controlepost is op de pico de Veleta op 3398 meter hoogte. Via Porto in Portugal gaat de laatste reis naar Lyon waar de finish is.

Wij testen uw interesse

  • Brusselse Nieuwe test uw interesse in Nederlands nieuws over Europa. Zodat we na de zomer kunnen lanceren met nieuws dat u wilt lezen. Laat uw wensen, vragen of email adres hier achter