Oproep voor artikelen

GEZOCHT: Europees nieuws over campagne en uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen.

Kun jij Nederlands en Europees nieuws op journalistieke wijze bij elkaar brengen? Dan is deze call voor artikelen wat voor jou!

Pitch vóór 10 maart as. 12.00 uur via redactie@brusselsenieuwe.nl jouw idee voor een artikel over politiek, economie of een ander thema als voor-, of nabeschouwing van de verkiezingen voor de Tweede Kamer met een link naar Europa. Voor het eerste nulnummer dat we tussen 12 en 19 maart online publiceren op www.brusselsenieuwe.nl zijn we op zoek naar achtergrondartikelen van max 1000 woorden en korte nieuws-artikelen van max 250 woorden. Vergoeding volgens standaardtarieven NVJ, afhankelijk van ervaring.

Na de zomer lanceren we Brusselse Nieuwe. Een website en app met politiek en economisch nieuws uit Europa dat voor Nederland relevant is. We willen op dagelijkse basis de Nederlandse spelers in Brussel in beeld brengen en houden. Welke minister gaat er naar Brussel, met welk mandaat van de Tweede Kamer? Over welke regels voor het Nederlandse bedrijfsleven wordt in Brussel gesteggeld? Wie demonstreren er op het Malieveld en wat is daar Europees aan? In de aanloop naar de lancering maken we een aantal nul-nummers om onze journalistieke insteek en technische presentatie te verfijnen voor de doelgroep: alle Nederlandse nieuwsliefhebbers die ervan balen dat ze geen overzicht hebben van wat in Brussel gebeurt, van Eurofiel tot Eurohater en iedereen daar tussenin.